Звільнення Залужного: Зеленський пояснив, чому змінив головкома ЗСУ

Український лідер Володимир Зеленський висловився щодо звільнення генерала Валерія Залужного з посади головнокомандувача ЗСУ. За словами президента, він змінив військове керівництво, оскільки Збройним силам було потрібне часткове перезавантаження.

Володимир Зеленський

Фото – rbc.ua

В інтерв’ю телеканалу FOX News глава України заявив, що менеджмент топ-командування ЗСУ потребував перезавантаження, не кажучи про зміну напрямків дій, тому він звільнив «залізного генерала» з посади головкома, інформує «НБН».

За словами гаранта, потрібно було змінити вище військове керівництво, оскільки «деякі речі не змінювалися протягом певного часу». Президент уточнив, що для успіхів на полі бою потрібно позбутися бюрократії, бути розумними, технологічними та швидкими, оскільки час – це людські життя.

Зеленський спростував повідомлення про те, що він звільнив «залізного генерала» з посади головкома ЗСУ через політичну конкуренцію. Український лідер зазначив, що він дуже вдячний Залужному та нагадав, що генерал захищав нашу країну, за що він надав йому звання Героя України.

Нагадаємо, що після звільнення Залужного та призначення Сирського на посаду головкома ЗСУ рейтинг довіри українців до президента знизився. Це підтверджують результати соціологічних опитувань КМІС.

Exit mobile version