Як звільнення Залужного вплинуло на рейтинг довіри українців до Зеленського – соцопитування КМІС

Рішення глави держави Володимира Зеленського звільнити «залізного генерала» Валерія Залужного з посади головнокомандувача ЗСУ знизило рейтинг довіри громадян України до президента. Це підтверджують результати соціологічного дослідження КМІС.

Володимир Зеленський

Фото – rbc.ua

За даними КМІС, у лютому 2022 року, коли РФ розпочала повномасштабну війну проти нашої країни, рівень довіри українців до глави держави з 37% злетів до 90% станом на травень 2022 року, інформує «НБН».

Результати соцопитувань показують, що з травня 2022 року до грудня 2023 року рейтинг довіри громадян до президента знизився з 90% до 77%. До лютого 2024 року довіра до Зеленського впала на 12%.

Після того, як гарант вирішив призначити головнокомандувачем ЗСУ Олександра Сирського та звільнити Залужного, рівень довіри громадян до президента одразу знизився з 65% до 60%.

Нагадаємо, американське видання заявило, що рішення Зеленського змінити військове керівництво, звільнивши «залізного генерала», зробить главу держави відповідальним за всі провали на фронті.

Exit mobile version