2024 рік стане для Зеленського найскладнішим: у The Guardian розповіли про виклики для президента України

Британське видання заявило, що третій рік повномасштабної війни у країні стане випробуванням для українського лідера Володимира Зеленського. Західні журналісти розповіли про виклики, з якими глава держави зіткнеться вже найближчими місяцями.

Володимир Зеленський

Фото – president.gov.ua

Видання The Guardian у своєму матеріалі зазначає, що цей рік може стати для глави України найважчим на тлі виснаження суспільства в його країні війною, розколом міжнародної підтримки Києва та нестачею боєприпасів на фронті, інформує «НБН».

Журналісти пишуть, що водночас більша частина громадян України виступає проти мирної угоди з росіянами, враховуючи, що практично немає механізмів, які можуть змусити Кремль дотримуватись домовленостей, і є ризик дати час РФ поповнити сили для нового удару.

Британське ЗМІ зазначає, що гарант сам не приховує важливості третього року повномасштабної війни, який він назвав роком зовнішніх та внутрішніх викликів на пресконференції 25 лютого.

Український лідер зазначив, що майбутнє його країни залежить і від зовнішніх чинників, зокрема, від позиції Вашингтона. Зеленський визнав, що обрання Дональда Трампа на пост президента США стане катастрофою.

У матеріалі сказано, що глава України більше не вважається недоторканним серед співгромадян, крім того, у країну почала повертатись політична конкуренція. Ці чинники також створять складнощі для президента цьогоріч.

Раніше американське видання заявило, що заміна головкома ЗСУ посилить відповідальність Зеленського за провали на фронті.

Exit mobile version