Шольц знову виступив проти передачі Taurus Україні: за якої умови канцлеру доведеться схвалити ці поставки

Днями у Бундестазі схвалили надання крилатих ракет Taurus Україні, проте глава уряду Німеччини Олаф Шольц виступив проти такого кроку. Колишній глава Міністерства закордонних справ Володимир Огризко назвав умову, за якої канцлер погодиться на передачу далекобійної зброї Києву.

Олаф Шольц

Фото – REUTERS/Michele Tantussi

Глава уряду ФРН висловився проти постачання далекобійної зброї в Україну. Шольц побоюється, що передача крилатих ракет Taurus може залучити його країну у війну. Також канцлер вважає, що дискусії з цього приводу нібито відволікають увагу від того, що «справді» потрібне Києву.

Про це повідомляє «НБН» з посиланням на видання OBOZ.UA.

Колишній глава МЗС України Володимир Огризко вважає, що є умова за якої Шольцу доведеться змінити свою позицію щодо цього питання. Ексміністр нагадав, що спочатку Київ отримував від Берліна медичні аптечки та шоломи, потім – танки та системи протиповітряної оборони.

Сьогодні йдеться про відправку Україні крилатих ракет, проти чого виступає глава уряду ФРН. Однак йому доведеться піти на такий крок, коли коаліція з постачанням далекобійної зброї для ЗСУ запрацює, про яку говорив французький лідер Еммануель Макрон.

Огризко переконаний, що німецьке керівництво не захоче залишитися на «узбіччі мейнстриму» серед західних союзників Києва і відправить Україні ракети Taurus.

Раніше в Берліні відповіли, коли чекати рішення канцлера про передачу далекобійної зброї Україні.

Exit mobile version