У Берліні відповіли, коли чекати на рішення Шольца щодо постачання ракет Taurus в Україну

Заступниця прессекретаря уряду ФРН Крістіне Гоффманн розповіла, коли канцлер Олаф Шольц повідомить своє рішення щодо передачі крилатих ракет Taurus для ЗСУ. Також представниця Берліна висловилася про зустріч європейських лідерів на підтримку України, яка відбудеться у Парижі сьогодні, 26 лютого.

Олаф Шольц

Фото – Ken Mürk/ERR

Представниця уряду Німеччини під час брифінгу повідомила, що Шольц озвучить своє рішення щодо постачання далекобійних ракет Taurus в Україну «в належний час і при відповідній нагоді», пише «НБН» з посиланням на «Укрінформ».

Гоффманн підтвердила, що канцлер ФРН візьме участь у конференції на рівні лідерів європейських держав, яка відбудеться у столиці Франції вже сьогодні для допомоги Україні у сфері оборони, а також для демонстрації Росії єдності та рішучості Європи щодо підтримки Києва.

При цьому чиновниця не відповіла на запитання, чи може стати ця зустріч такою «нагодою» для заяви глави німецького уряду з приводу передачі Taurus для ЗСУ.

Нагадаємо, що минулого тижня парламент ФРН схвалив постачання далекобійних ракет в Україну. Наразі відповідний документ має підписати канцлер.

Exit mobile version