Закон про мобілізацію в Україні: Арахамія пояснив, що буде з інвалідами I, II і III груп, тими, хто доглядає за ними, та аспірантами

Який остаточний вигляд матиме новий закон України про мобілізацію? Цим питанням зараз задається безліч українців і певні відповіді на нього надав народний депутат ВРУ від "Слуги народу" Давид Арахамія.

Давид Арахамія

Фото - zn.ua

Так, у новому законі України про мобілізацію народні депутати врегулюють питання щодо людей, які мають інвалідність, а також осіб, які за ними доглядають. Крім того, нібито буде залишено відстрочку від призову для аспірантів усіх форм навчання, про що пише “НБН” із посиланням на повідомлення голови фракції “Слуга народу” у ВРУ Давида Арахамії.

У своєму повідомленні Давид Арахамія зазначив, що для всіх, хто продовжує розганяти “зраду”, питання щодо людей з першою, другою та третьою групами інвалідності буде врегульовано. У нинішньому законодавстві передбачено одного доглядача на одну людину з інвалідністю за її вибором. Тільки так, і не інакше. Політик додав, що йдеться не про “постійний догляд”, а просто про догляд.

Крім того, народний депутат ВРУ додав, що наступного тижня парламентарі почнуть розгляд поправок до мобілізаційного проєкту закону, і ці правки вони будуть відстоювати.

Щодо питання з аспірантами, Давид Арахамія зазначив, що незалежно від форми навчання, буде врегульовано питання надання їм відстрочки від мобілізації. Спочатку урядовий проєкт закону пропонував залишити відстрочку виключно в аспірантів-бюджетників.

Нагадаємо, раніше ми вже писали про виключені обмеження, уточнивши деталі щодо блокування рахунків.

Exit mobile version