Фільм «20 днів у Маріуполі» отримав «Оскар»: Зеленський відреагував на нагородження документальної стрічки

Український фільм «20 днів у Маріуполі» режисера Мстислава Чернова переміг у категорії «Найкращий повнометражний документальний фільм» кінопремії «Оскар». Глава держави Володимир Зеленський прокоментував нагородження документальної стрічки.

Володимир Зеленський

Фото – t.me/V_Zelenskiy_official

Президент у своєму Telegram-каналі нагадав, що понад два роки тому РФ жорстоко атакувала Маріуполь. За словами гаранта, українці ніколи не забудуть кожен день цієї війни та кожен день цього міста, інформує «НБН».

Зеленський зазначив, що «20 днів у Маріуполі» – це фільм, який показує правду про тероризм Російської Федерації. Український лідер подякував команді, яка працювала над цією документальною стрічкою, та здобула «Оскар». Президент додав, що ця важлива нагорода дозволила голосно говорити про війну РФ проти нашої країни.

Гарант подякував усім журналістам у світі, які усвідомлюють важливість правдивого висвітлення подій в Україні та розповідають про її боротьбу. Також Зеленський заявив, що ми пам’ятаємо всіх, хто боровся заради міста, і маємо звільнити захисників та захисниць Маріуполя з російського полону.

Фото – instagram.com/mstyslav.chernov

Раніше глава держави назвав головну мету війни кремлівського диктатора Володимира Путіна проти України.

Exit mobile version