Стефанішина назвала двох головних союзників України, які виступають проти її запрошення до НАТО

Віце-прем'єр-міністерка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина заявила, що два головні партнери України виступають проти запрошення нашої країни до Організації Північноатлантичного договору.

Ольга Стефанішина

Фото – rbc.ua

Під час виступу на «Київському безпековому форумі» Стефанішина повідомила, що США та ФРН не створюють можливості для розвитку діалогу стосовно запрошення нашої країни до НАТО, інформує «НБН».

Віце-прем’єр-міністерка зазначила, що самі союзники зараз не вірять у Північноатлантичний Альянс і не розглядають цей військово-політичний блок як платформу, де можна вести дискусії щодо гарантій безпеки для Києва. Крім того, вони не вважають, що організація може запропонувати нашій країні механізми її захисту чи політичної підтримки.

Стефанішина розповіла, що на саміті у Вільнюсі усі 29 членів організації підтримували запрошення України до НАТО. З них 9 держав, східний фланг, блокували решту рішень. Проте саме Штати та Німеччина не дозволяють розвивати діалог про нашу країну в Альянсі.

Нагадаємо, генсек НАТО висловився про відправку військ організації в Україну.

Exit mobile version