Постачання систем Patriot в Україну: Кулеба провів важливу розмову з Боррелем

Керівник зовнішньополітичного відомства України Дмитро Кулеба сьогодні, двадцять п'ятого березня, разом із високим представником Європейського Союзу із закордонних справ і політики безпеки Жозепом Боррелем обговорили вельми важливу для нашої країни тему. Йдеться про посилення протиповітряної оборони України.

Дмитро Кулеба

Фото - facebook.com/UkraineMFA

Як інформує “НБН” із посиланням на офіційну сторінку МЗС України, глава української дипломатії поінформував Борреля про удари РФ балістичними ракетами по українській столиці та інших містах нашої країни. Крім того, Кулеба заявив, що він цінує підтримку і занепокоєння з боку Борреля щодо кількості російських ракет, які були випущені по нашій країні.

Дослівно із заяви глави МЗС:

Я наголосив на важливості постачання нашій країні великої кількості систем протиповітряної оборони Patriot та інших систем ППО, які здатні збивати балістичні ракети.  

Чи є у ЄС можливості постачати Україні ППО Patriot?

Так, згідно зі словами Дмитра Кулеби, наразі Українська держава є єдиною країною в усьому світі, яка практично щодня зазнає численних атак балістичними ракетами.

Крім того, глава Міністерства закордонних справ України Кулеба додав, що системи ППО Patriot мають бути розміщені тут і вже зараз, щоб можна було рятувати життя українців, а не залишатися в місцях, де ракетна загроза дорівнює нулю.

Дослівно із заяви Дмитра Кулеби:

Нам вдалося обговорити, що Європейський Союз може зробити для того, щоб наша країна якнайшвидше отримала більше ППО “Петріот” та інших видів протиповітряної оборони.

Нагадаємо, раніше ми вже писали про те, як Боррель прокоментував масовані ракетні удари РФ по Україні.

Exit mobile version