Роздратовані коментарі – Кулеба розповів про реакцію Німеччини на заклики щодо надання ракет Taurus

Керівник Міністерства закордонних справ України Дмитро Кулеба розповів, як німецьке керівництво реагує на заклики Києва надати нашим Силам оборони крилаті ракети Taurus.

Дмитро Кулеба

Фото - svoboda.org

У коментарі журналістам керівник зовнішньополітичного відомства зізнався, що він уже втомився відповідати на запитання щодо далекобійних ракет Taurus, які уряд ФРН відмовляється передавати Україні, інформує «НБН» з посиланням на американське видання Politico.

Міністр наголосив, що представники ЗМІ можуть цитувати його слова. Однак, за словами дипломата, щоразу, коли він відповідає на питання стосовно надання далекобійної зброї Берліном, зі столиці Німеччини надходять роздратовані коментарі.

Глава МЗС запропонував «залишити це їм», зазначивши, що влада ФРН сама загнала себе в цю ситуацію і повинна шукати вихід.

Зазначимо, канцлер Німеччини Олаф Шольц останнім часом неодноразово відмовлявся постачати Україні Taurus. Крім того, минулого тижня перед зустріччю у форматі «Рамштайн» глава Міноборони ФРН Борис Пісторіус також зробив заяву щодо надання ЗСУ далекобійної зброї.

Exit mobile version