Зеленський назвав три пріоритети України у військовій допомозі

Глава держави Володимир Зеленський назвав три пріоритети нашої країни у військовій допомозі. За словами президента, Україна не просить надто багато у своїх союзників.

Володимир Зеленський

Фото – rbc.ua

У зверненні до Дельфійського економічного форуму глава держави повідомив, що нашій країні потрібні додаткові системи протиповітряної оборони та бойова авіація, щоб захиститися від терору окупантів, інформує «НБН».

За словами президента, якщо ЗСУ отримають кілька десятків систем ППО та достатню кількість сучасних літаків – Україна не матиме проблеми авіації та бомб «другої армії світу».

Також гарант наголосив, що Силам оборони необхідна артилерія. Ця зброя допоможе захисникам відсувати фронт та повертати нормальне життя до регіонів, які були окуповані путінськими військами.

Зеленський додав, що окрім військової допомоги нашій країні потрібна справедливість у вигляді антиросійських санкцій, конфіскації активів Путіна та відсутності толерантності до дезінформації з Москви. Глава держави пояснив, що такий тиск на РФ не дозволить Кремлю збільшувати військовий потенціал країни-агресора.

Раніше президент пояснив відмову канцлера ФРН Олафа Шольца передати далекобійну зброю Taurus для ЗСУ.

Exit mobile version