Зеленський розкритикував плани Джонсона розділити фінансову допомогу США

Спікер Палати представників США Майк Джонсон планує винести на голосування окремий законопроект щодо фінансової допомоги Ізраїлю. Український лідер Володимир Зеленський прокоментував відповідну ініціативу.

Володимир Зеленський

Фото – president.gov.ua

Гарант в інтерв’ю PBS заявив, що ініціатива спікера Палати представників США розділити голосування про надання фінансової допомоги Ізраїлю, ігноруючи потребу України у підтримці Вашингтона – прояв «чистої політики», інформує «НБН».

На думку президента, поділ Конгресом США допомоги на українську та ізраїльську, як планує Джонсон, стане ганьбою для демократії та всього світу.

Український лідер нагадав, що якщо Російська Федерація здобуде перемогу у війні проти нашої країни, путінські війська вторгнуться на територію Північноатлантичного Альянсу, що спричинить загибель солдатів армії США.

Гарант додав, що конгресмени повинні двічі подумати перш ніж просувати політичні питання щодо допомоги нашій країні, і проголосувати за підтримку всіх держав, життя громадян яких залежать від цього рішення.

Нагадаємо, аналітики ISW розповіли про ризики наступу окупантів для України через відсутність допомоги США.

Exit mobile version