Кулеба прокоментував призупинення консульських послуг за кордоном для українських чоловіків

У вівторок, 23 квітня, консульства України за кордоном призупиняють надання послуг чоловікам призовного віку. Керівник Міністерства закордонних справ Дмитро Кулеба прокоментував відповідне рішення Києва.

Дмитро Кулеба

Фото - svoboda.org

Відсьогодні до отримання консульствами України роз’яснень положень нового закону про мобілізацію чоловіки призовного віку зможуть скористатися лише однією послугою – оформленням документів для повернення на батьківщину, інформує «НБН».

Глава МЗС підтвердив відповідне розпорядження для дипломатичних відомств України за кордоном на своїй сторінці в соцмережі Х. Кулеба наголосив, що в умовах війни для України є пріоритетом її захист від знищення РФ.

За словами дипломата, українські чоловіки, які виїхали з країни, давши зрозуміти, що їх не турбує виживання батьківщини, не можуть розраховувати на надання послуг державою за кордоном.

Міністр нагадав, що чоловіки призовного віку були зобов’язані оновлювати свої документи у ТЦК ще до 24 лютого 2022 року, наголосивши, що перебування за кордоном не звільняє громадянина від обов’язків перед батьківщиною.

Керівник зовнішньополітичного відомства додав, що він розпорядився призупинити надання консульських послуг чоловікам призовного віку і вважає це рішення чесним.

Раніше глава МЗС назвав умову, за якої Україна розгляне відмову від ударів по НПЗ у РФ.

Exit mobile version