Зеленський вказав на складнощі з постачанням західної військової допомоги в Україну

Глава держави Володимир Зеленський вказав на складнощі з наданням військової допомоги Україні від західних союзників, висловившись щодо постачання із США.

Володимир Зеленський

Фото – president.gov.ua

Український лідер під час спільної пресконференції з генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом у Києві 29 квітня вказав на складнощі із західною військовою допомогою для нашої країни, інформує «НБН» із посиланням на OBOZ.UA.

За словами гаранта, пройдено найскладніший перший пункт у цьому питанні – голосування за виділення фінансування для України, пакет допомоги вже схвалено. На другому етапі – своєчасного постачання озброєнь Києву президент позитиву не бачить, оскільки передача почалася, проте її треба прискорювати.

При цьому, як зазначив, глава держави, залишаються питання до третього та четвертого пунктів цього процесу, адже досі до кінця не зрозуміло, що конкретно отримають ЗСУ та де цю зброю захисники зможуть застосовувати.

Говорячи щодо допомоги США, Зеленський повідомив, що дещо Україна вже почала отримувати, проте цього замало, щоб наповнити Сили оборони та укомплектувати відповідну кількість бригад.

Нагадаємо, на засіданні «Рамштайну» український лідер назвав три пріоритети нашої країни у військовій допомозі.

Exit mobile version