Зеленський назвав головну умову для вступу України в НАТО

Глава держави Володимир Зеленський заявив, що Україна стане членом Організації Північноатлантичного договору, проте для цього їй потрібно перемогти у війні з державою-терористом.

Володимир Зеленський

Фото – president.gov.ua

Український лідер разом із генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом зустрівся з офіцерами, які проходять курси професійної військової освіти за стандартами Північноатлантичного Альянсу, інформує «НБН».

Глава держави в ході зустрічі висловив думку про те, що наша країна не зможе стати членом організації під час війни з РФ. Це пов’язано з тим, що деякі члени НАТО відчувають ризик або скептично ставляться до інтеграції України у військово-політичний блок.

Як зазначив гарант, питання про Альянс є питанням більшості і це є політичним аспектом. У зв’язку з цим, за словами президента, для членства України в НАТО вона має здобути перемогу у війні з Російською Федерацією.

Зеленський додав, що Кремль ухвалив рішення про вторгнення в нашу країну саме тому, що вона не була членом військово-політичного блоку держав. Москва робила все, щоб Україна не стала частиною Альянсу, і щоб відірватися від цього впливу, нам потрібно захистити свою незалежність перемогою над ворогом.

Нагадаємо, екскомандувач армією НАТО в Європі Веслі Кларк спрогнозував, скільки часу знадобиться росіянам для початку війни на території Альянсу у разі поразки України.

Exit mobile version