Генерал США спрогнозував, скільки часу знадобиться РФ для початку війни на території НАТО у разі поразки України

Екскомандувач збройних сил НАТО в Європі, генерал США у відставці Веслі Кларк спрогнозував, скільки часу знадобиться РФ, щоб поширити війну на держави Альянсу у разі поразки України.

Генерал армії США Веслі Кларк

Фото – liga.net

В інтерв’ю виданню NV колишній американський воєначальник назвав високою ймовірність поширення збройного конфлікту в Європі у разі відсутності належної підтримки Києва та поразки України, інформує «НБН».

За словами Кларка, якщо Україна впаде так само, як і Афганістан, через 6 місяців чи менше розпочнеться криза у державах Балтії. Згідно з його прогнозом, Литва, ймовірно, з Калінінградом та Польщею, а після Латвія та Естонія залишаться ізольованими.

Відставний генерал зазначив, що кремлівському диктатору потрібна пауза у бойових діях для відновлення своїх окупаційних військ. Такий сценарій небезпечний для Європи, адже Москва 24/7 працює над своїм ВПК, шукає шляхи для обходу санкцій, отримуючи військову підтримку від Ірану, КНР та КНДР. Окрім цього, ЗС РФ вже не перебувають у такому жахливому стані, як це було рік тому.

Нагадаємо, фінський лідер Александр Стубб закликав глав держав-членів Північноатлантичного Альянсу готувати свої армії до конфлікту з РФ.

Exit mobile version