Кулеба пояснив, чому РФ постійно звинувачує Україну у «зриві мирної угоди» у Стамбулі

Глава Міністерства закордонних справ Дмитро Кулеба вкотре спростував російські заяви про «зрив мирної угоди» у Стамбулі українською стороною, пояснивши, чому Кремль постійно говорить про це.

Дмитро Кулеба

Фото – facebook.com/UkraineMFA

На своїй сторінці у соцмережі Х керівник зовнішньополітичного відомства опублікував відеокоментар, у якому спростував заяви про те, що Україна та РФ навесні 2022 року нібито майже домовилися про припинення бойових дій, проте під впливом Лондона Київ відмовився укладати угоду, інформує «НБН».

За словами дипломата, це одна з брехливих історій Кремля, яку він нагадує, щоб розмити фокус та перекласти провину за початок повномасштабної війни з РФ на нашу країну. Міністр наголосив, що якби росіяни справді хотіли миру, вони б не напали на Україну.

Кулеба нагадав, що дійсно на початку повномасштабного вторгнення РФ українська та російська делегації проводили зустрічі. Однак перспектив реального рішення не було через різні позиції сторін і абсурдні вимоги Москви.

Крім того, Кремль відкинув можливість зустрічі Зеленського з Путіним, яка також була обговорена між сторонами. Глава МЗС зазначив, що у зриві потенційної угоди між країнами винен не український лідер і не ексглава британського уряду Борис Джонсон, а лише російський диктатор.

Нагадаємо, в ОПУ прокоментували слова заступника начальника ГУР МОУ щодо можливих переговорів з РФ наступного року.

Exit mobile version