Зеленський відповів, чи штовхають Україну до переговорів із РФ, і висловився про олімпійське перемир’я

Глава держави Володимир Зеленський відповів, чи штовхають союзники Україну до переговорів із країною-агресором. Також президент висловився щодо перемир'я із РФ на період проведення Олімпійських ігор.

Володимир Зеленський

Фото – apnews.com

У п’ятницю, 17 травня, під час спілкування з представниками ЗМІ гарант заявив, що партнери Києва не підштовхують його до переговорів із країною-агресором. Проте в атмосфері світу це є, тож Україні треба бути сильною та стійкою.

Зеленський нагадав, що українське керівництво обрало майданчик для дипломатії – Глобальний саміт миру, повідомляє «НБН» із посиланням на видання «РБК-Україна».

Говорячи про припинення вогню на період проведення Олімпійських ігор, президент заявив, що такий сценарій несе ризики для нашої країни. Глава держави пояснив, що раніше Україна мала такий досвід і це не спрацювало з росіянами.

Зеленський зазначив, що припинення бойових дій на час проведення міжнародних спортивних змагань не завадить загарбникам перемістити свої сили та техніку ближче, щоб після завершення Олімпіади розпочати наступ.

Нагадаємо, в ОПУ відреагували на висловлювання кремлівського диктатора Володимира Путіна щодо переговорів з Україною в інтерв’ю китайському ЗМІ.

Exit mobile version