Кулеба назвав причину скептичного ставлення країн НАТО до перспектив вступу України в Альянс

Глава Міністерства закордонних справ України Дмитро Кулеба назвав причину скептичного ставлення деяких держав-членів НАТО до перспективи вступу нашої країни в Альянс.

Дмитро Кулеба

Фото – apnews.com

Керівник зовнішньополітичного відомства в інтерв’ю виданню OBOZ.UA заявив, що зараз є дві держави НАТО, які скептично налаштовані щодо перспективи інтеграції України в Альянс, інформує «НБН».

За словами глави МЗС, прикладом еволюції стосовно членства нашої країни в НАТО є ексглава британського уряду Борис Джонсон. Політик не був упевнений у тому, що Україна має бути частиною військово-політичного блоку, проте став одним із найпотужніших адвокатів якнайшвидшого вступу країни в організацію.

Дипломат зазначив, що дві держави НАТО, які скептично налаштовані у цьому питанні, вважають, що членство України в Альянсі призведе до ескалації, адже Кремль цього не пробачить.

Міністр пояснив, що коли організація не займає наступальну позицію щодо вступу нашої країни у НАТО, РФ починає тиснути на блок, наприклад, заявляє про намір переглянути кордони держав Альянсу в Балтійському морі.

Нагадаємо, генсек Альянсу Єнс Столтенберг прокоментував чергові погрози Кремля щодо «ескалації» на адресу членів НАТО.

Exit mobile version