Зеленський розкрив, який політик допоміг достукатися до Трампа та розблокувати допомогу США

Глава держави Володимир Зеленський назвав ім'я політика, який допоміг достукатися до лідера республіканців Дональда Трампа та розблокувати американську військову допомогу для нашої країни.

Володимир Зеленський

Фото – president.gov.ua

Лідер українців в інтерв’ю британському виданню The Guardian розкрив, що колишній глава британського уряду Борис Джонсон допоміг розблокувати рішення Конгресу США щодо надання допомоги Україні, інформує «НБН».

За словами президента, колишній прем’єр-міністр Сполученого Королівства став «інструментом», щоб достукатися до 45-го глави США, під впливом якого члени Республіканської партії півроку блокували надання понад 60 мільярдів доларів допомоги Україні.

Гарант уточнив, що у британського політика відбулася продуктивна розмова з Трампом, яка стала однією з ініціатив, спрямованих на зміну позиції республіканців щодо підтримки Києва Вашингтоном.

Глава держави назвав Джонсона «хорошим другом», зазначивши, що він дійсно допоміг нашій країні.

Нагадаємо, колишній прем’єр-міністр Великобританії раніше закликав не панікувати через можливу перемогу Трампа на президентських виборах. На думку політика, опонент Байдена підтримуватиме Україну у боротьбі з агресором.

Exit mobile version