Кулеба розповів, як РФ намагається зірвати проведення Глобального саміту миру

Глава Міністерства закордонних справ Дмитро Кулеба розповів, як країна-агресор намагається завадити проведенню Глобального саміту миру щодо завершення війни в Україні. За словами дипломата, РФ використовує три інструменти для цієї мети.

Дмитро Кулеба

Фото - svoboda.org

У ході спільної пресконференції з главою МЗС Естонії Маргусом Тсахкною керівник українського зовнішньополітичного відомства заявив, що РФ намагається зірвати проведення Глобального саміту миру, вдаючись до різних варіантів протидії.

За словами Кулеби, якби саміт був прохідним заходом, то з боку Москви не було б такого масштабного спротиву, повідомляє «НБН» із посиланням на видання «РБК-Україна».

Дипломат повідомив, що росіяни використовують три інструменти для досягнення мети. Кремль розсилає листи та робить заяви про те, що саміт нібито не має цінності, аби дискредитувати ініціативу України.

Також Москва намагається переконати інші держави проігнорувати захід, а країни, які підтвердили свою участь, – відвідати саміт на найнижчому рівні.

Глава МЗС додав, що РФ веде підривну роботу у державах Азії, Африки та Південної Америки.

Раніше ЗМІ повідомили, що ще одна країна може відмовитись від участі у Глобальному саміті миру, щоб зберегти «нейтралітет».

Exit mobile version