Ще одна країна заради збереження «нейтралітету» може пропустити Глобальний саміт миру – ЗМІ

ЗМІ повідомляють, що Пакистан може слідом за Бразилією та КНР відмовитися від участі у Глобальному саміті миру щодо завершення російсько-української війни, який відбудеться у Женеві, задля збереження «нейтралітету».

Пакистан

Фото – pixabay.com

Англомовне видання в Пакистані The Express Tribune пише, що Ісламабад вперше отримав запрошення на міжнародний захід, присвячений завершенню російсько-української війни, інформує «НБН».

Прессекретар пакистанського МЗС Мумтаз Захра Балоч підтвердила, що її країну запросили на Глобальний саміт миру, який відбудеться 15-16 червня в Женеві. За її словами, в Ісламабаді ще обговорюють свою участь.

За даними ЗМІ, швидше за все влада Пакистау ухвалить рішення пропустити захід, присвячений завершенню війни в Україні, заради збереження «нейтралітету». Співрозмовники журналістів зазначають, що через відсутність представників Російської Федерації на заході, можливо, країна Глобального Півдня не буде корисною.

Раніше західне ЗМІ повідомило, що Глобальний саміт миру має намір проігнорувати Китай. Пекіну не сподобалося, що на захід не запросили представників Москви для рівної участі України та РФ, а також обговорення всіх пропозицій.

Exit mobile version