В ОПУ відповіли, чи братиме Зеленський участь у саміті G7

Прессекретар глави держави Володимира Зеленського Сергій Никифоров відповів, чи братиме український лідер участь у саміті «Великої сімки», який відбудеться в Італії з 13 по 15 червня.

Володимир Зеленський

Фото – president.gov.ua

Представник Офісу президента в ефірі національного телемарафону нагадав, що від початку повномасштабної війни ОПУ ніколи не анонсує та не підтверджує участь глави держави у міжнародних заходах, інформує «НБН».

За словами чиновника, це не тільки з міркувань безпеки, але й через ситуацію, що швидко змінюється в країні, у зв’язку з чим візити Зеленського іноді доводиться скасовувати в останній момент.

Никифоров зазначив, що він не може спростувати чи підтвердити присутність гаранта на саміті «Великої сімки». У той же час представник Офісу Зеленського додав, що в будь-якому разі український лідер, безперечно, приєднається до заходу фізично або онлайн.

Чиновник наголосив, що держави «Групи семи» є основними союзниками нашої країни. Тому Київ говоритиме з партнерами щодо нарощування військової підтримки України, розвитку коаліції винищувачів та прискорення передачі літаків F-16.

Як повідомлялося, Зеленський пояснив, чому Росію не запрошують на Глобальний саміт миру щодо завершення війни в Україні, який відбудеться у Швейцарії 15-16 червня.

Exit mobile version