У МЗС України відповіли на заяви Пекіна щодо підтримки нового «мирного плану» Китаю 26 країнами

Головний дипломат Китаю Ван Ї заявив, що новий «мирний план» Пекіна нібито підтримують 26 держав. У Міністерстві закордонних справ України відреагували на висловлювання керівника зовнішньополітичного відомства КНР.

МЗС України

Фото - armyinform.com.ua

Керівник МЗС КНР Ван Ї заявив, що представлений у травні керівництвом Китаю та Бразилії «мирний план» щодо України нібито підтримали 26 держав, а 45 країн позитивно відгукнулися про їхні пропозиції.

Окрім того, за словами керівника зовнішньополітичного відомства КНР, Київ та Москва окремо «підтвердили більшу частину змісту» документа, інформує «НБН».

У МЗС України відреагували на висловлювання Вана Ї, зазначивши, що наступного тижня відбудеться Глобальний саміт миру і, якщо Китай щиро прагне досягнення миру, він має працювати над успішним проведенням заходу, а не знецінювати його.

У відомстві наголосили, що участь головного дипломата КНР у саміті могла б зробити практичний внесок у досягнення довготривалого миру в нашій країні та у відновлення її територіальної цілісності.

У міністерстві додали, що саме Україна має визначати, яким буде мир, а основою для його досягнення є представлена ​​главою держави «Формула миру».

Раніше у Вашингтоні прокоментували відмову Китаю від участі у Глобальному саміті миру.

Exit mobile version