У Держдепі США відреагували на відмову Китаю від участі у Глобальному саміті миру

Китай відмовився брати участь у Глобальному саміті миру щодо завершення війни в Україні. Представник Державного департаменту США Метью Міллер відреагував на відповідне рішення Пекіна.

Речник Держдепу США Метью Міллер

Фото – apnews.com

У ході пресконференції у понеділок, 3 червня, представник Держдепу США відповів на запитання представників ЗМІ, чи поділяє американське керівництво занепокоєння Києва через відмову КНР від участі у Глобальному саміті миру.

Про це повідомляє «НБН» з посиланням на «Голос Америки».

За словами чиновника, у Вашингтоні зараз не бачать, яким чином Пекін може відіграти позитивну роль у завершенні війни в Україні, хоча він міг би це зробити у сфері дипломатії.

Міллер нагадав, що протягом останніх місяців китайське керівництво допомагало Російській Федерації відбудовувати та реконструювати її оборонно-промислову базу. США та їхні союзники в Європі проти таких дій Пекіна і мають намір притягнути до відповідальності причетні до допомоги країні-агресору організації.

Представник Вашингтона додав, що Штати підтримують Глобальний саміт миру і хочуть, щоб цей захід був успішним.

Раніше ЗМІ розкрили, які три питання глава Кремля Володимир Путін обговорював із лідером КНР Сі Цзіньпіном під час візиту до Китаю.

Exit mobile version