ЗМІ дізналися, чому учасники Глобального саміту миру не закликатимуть до виведення військ РФ із України

ЗМІ заявили, що у проекті спільної заяви учасників Глобального саміту миру не прописали заклик до виведення окупаційних сил РФ з української території. Журналісти пояснили, чому документ буде складено у такому вигляді.

Російський окупант

Фото – ЕРА

Японський телеканал NHK, посилаючись на дипломатичні джерела, повідомив, що 90 представникам країн та організацій, учасникам саміту у Швейцарії, буде запропоновано проєкт спільної заяви без заклику до виведення ЗС РФ з української території, інформує «НБН» з посиланням на видання Kreschatic.

Журналісти пишуть, що в документі буде згадано лише 3 із 10 пунктів «Формули миру» Зеленського, щодо звільнення всіх ув’язнених, депортованих у РФ дітей, а також про продовольчу безпеку та безпеку АЕС.

При цьому у спільній заяві учасників не пропишуть головні вимоги Києва щодо виведення російських окупантів із України, а також відновлення її територіальної цілісності. Ці пункти виключили із проєкту документа через участь у саміті держав Азії та Близького Сходу, які підтримують зв’язки з державою-терористом.

Нагадаємо, що минулого тижня у Держдепі США розкритикували КНР за відмову взяти участь у Глобальному саміті миру. Вашингтон знову закликав Китай не допомагати Росії.

Exit mobile version