У Держдепі США розкритикували Китай за відмову від участі у Глобальному саміті миру, закликавши не допомагати РФ

Представник Державного департаменту США Метью Міллер розкритикував Китай за відмову від участі у Глобальному саміті миру щодо завершення війни в Україні. Також представник Вашингтона закликав Пекін не допомагати Москві.

Речник Держдепу США Метью Міллер

Фото – apnews.com

У четвер, 6 червня, під час брифінгу Міллер нагадав, що раніше представники Китаю брали участь у діалозі щодо російсько-української війни, тому їхня присутність на Глобальному саміті миру була б корисною.

За словами представника Держдепу США, Вашингтон хотів би залучити КНР до участі у заході у Швейцарії, пише «НБН» із посиланням на «Укрінформ».

Американський чиновник додав, що Пекін міг би зробити й інші кроки, які б принесли більшу користь, ніж відмова від ігнорування саміту. Наприклад, китайським компаніям варто припинити підтримку оборонно-промислового комплексу держави-терориста.

Раніше головний дипломат КНР Ван Ї заявив, що нібито понад 25 країн підтримали новий «мирний план» Китаю та Бразилії щодо закінчення війни, а Київ та Москва окремо підтвердили більшу частину документа. У Міністерстві закордонних справ України відповіли на заяву представника Пекіна.

Exit mobile version