У Зеленського пояснили, чому не всі учасники Глобального саміту миру підтримали підсумкову декларацію

Заступник глави Офісу президента України Ігор Жовква висловився щодо відмови низки країн від підписання спільної декларації за підсумками Глобального саміту миру, вказавши на особливість цього документа.

Офіс президента України

Фото – facebook.com/president.gov.ua

Заступник керівника Офісу Зеленського в ефірі національного телемарафону пояснив, чому деякі держави-учасниці саміту у Швейцарії відмовилися підписувати спільну декларацію за підсумками заходу, інформує «НБН».

За словами представника ОПУ, кожна країна має свою причину для відмови від підписання спільного комюніке. У якійсь державі для цього необхідне рішення парламенту, чи можливо на саміті були представники такого рівня, які не могли приймати відповідне рішення, наприклад, глави МЗС, яким потрібно звертатися до влади своїх країн.

Чиновник наголосив, що декларація за підсумками Глобального саміту миру відкрита, що дає можливість будь-якій державі підписати відповідний документ, навіть якщо вона не брала участі у заході.

Нагадаємо, у МЗС Індії пояснили, чому країна не поставила підпис під спільним комюніке держав-учасниць Глобального саміту миру.

Exit mobile version