Кулеба висловився щодо можливої участі Путіна у майбутніх Глобальних самітах миру

Глава Міністерства закордонних справ України Дмитро Кулеба висловився щодо можливої участі кремлівського диктатора Володимира Путіна у майбутніх Глобальних самітах миру. Відповідний захід нещодавно відбувся у Швейцарії без присутності представників із РФ.

Дмитро Кулеба

Фото – mfa.gov.ua

Керівник зовнішньополітичного відомства в ефірі національного телемарафону зазначив, що Україна продовжує шукати шляхи досягнення справедливого миру, зокрема для цього нещодавно у Швейцарії було проведено саміт, інформує «НБН».

Говорячи щодо можливої участі Путіна у таких заходах у майбутньому, дипломат зазначив, що кремлівський диктатор сьогодні не хоче миру і поки що немає жодних сигналів про протилежне.

Міністр пояснив, що Глобальний саміт миру щодо завершення війни в Україні – серйозний крок до миру, який будуватиметься на інтересах нашої країни, принципах міжнародного права та Статуту ООН, а не поступках агресору під тиском третіх сторін.

Глава МЗС зазначив, що Україна стала на цей шлях завдяки «Формулі миру», а конференція у Швейцарії «зацементувала» його, що змушує нервувати владу держави-терориста.

Нагадаємо, в Офісі президента України пояснили, чому не всі учасники Глобального саміту миру підтримали підсумкову декларацію.

Exit mobile version