Посол України відповіла, чи приєднається Київ до мирного саміту за участю РФ під керівництвом Китаю

Посол України у Сінгапурі Катерина Зеленко висловилася щодо участі Києва у мирному саміті, організованому Китаєм, на який запросять і РФ. Також дипломат відповіла, чи справді представники КНР стримували деякі держави Азії від участі у заході у Швейцарії.

Китай

Фото – ria.ru

В інтерв’ю газеті South China Morning Post дипломат заявила, що українська сторона візьме участь у мирному саміті під керівництвом Пекіна та з присутністю представників РФ, якщо конференція базуватиметься на принципах поваги до міжнародного права та Статуту ООН, інформує «НБН».

Відповідаючи на запитання про те, чи докладала КНР руку до стримування деяких держав Азії від участі в Глобальному саміті миру, Зеленко зазначила, що наша країна ніколи не розглядала Китай як свого супротивника і хоче бачити цю державу своїм другом.

Посол подякувала державам Південно-Східної Азії, які приєдналися до конференції у Швейцарії. Вона закликала інші країни регіону взяти лідерство і «не упускати з поля зору більш широку картину» агресії РФ в Україні, оскільки за бездіяльність і несправедливе завершення війни доведеться платити високу ціну «найслабшим» державам.

Нагадаємо, генсек НАТО звинуватив КНР у «підживленні» війни РФ проти України. У МЗС Китаю відповіли на заяви Столтенберга.

Exit mobile version