У Пекіні відповіли на звинувачення Столтенберга щодо «підживлення» війни РФ проти України Китаєм

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що допомога КНР країні-агресору відіграє ключову роль у російсько-українській війні. Речник МЗС Китаю Лінь Цзянь відреагував на звинувачення на адресу Пекіна.

Китай

Фото – sputnik.by

Генсек Альянсу повідомив, що у 2023 році у Російську Федерацію 90% мікроелектроніки надійшло із КНР. За його словами, це обладнання є ключовим для виробництва різних типів озброєння, завдяки чому Москва здатна продовжувати вести бойові дії.

Столтенберг зазначив, що Китай намагається демонструвати свою «нейтральну» позицію, а насправді «підживлює» війну РФ проти України, інформує «НБН» з посиланням на n-tv.

Речник МЗС КНР відкинув критику генерального секретаря Організації Північноатлантичного договору, порадивши Альянсу утримуватися від звинувачень на адресу інших. Дипломат додав, що НАТО потрібно не підливати масло у вогонь, а політично сприяти завершенню російсько-української війни.

Раніше ЗМІ повідомляли, що напередодні Глобального саміту миру представники Китаю займалися лобіюванням свого «мирного плану» серед урядів інших держав.

Exit mobile version