Кулеба відповів, чи продовжить Київ говорити з Пекіном щодо припинення війни після його відмови від участі у саміті

Глава Міністерства закордонних справ Дмитро Кулеба розповів, чи говоритиме Київ з Пекіном стосовно припинення бойових дій після відмови КНР від участі в Глобальному саміті миру щодо завершення війни в Україні.

Дмитро Кулеба

Фото – instagram.com/dmytro_kuleba

Керівник зовнішньополітичного відомства в ефірі національного телемарафону прокоментував відмову китайської влади від участі у Глобальному саміті миру та відповів, чи продовжить Київ після цього говорити з Пекіном щодо припинення війни, інформує «НБН».

За словами міністра, КНР була відсутня на конференції у Швейцарії через принципову позицію української сторони щодо участі у заході Російської Федерації.

Дипломат повідомив, що в той же час китайська влада дуже докладно вивчає результати першого Глобального саміту миру, вражаючі масштаби якого вони побачили.

Він нагадав, що китайське керівництво постійно заявляє, що не вважає нашу країну ворожою державою та зацікавлене у досягненні миру в Україні. Кулеба додав, що з такою позицією влади КНР можна працювати, тому Київ продовжить говорити з Пекіном щодо припинення війни.

Раніше посол України назвала умови, за яких Київ приєднається до мирного саміту за участю РФ під керівництвом Китаю.

Exit mobile version