Кулеба відреагував на заяву Ради ЄС про старт переговорів щодо вступу України в Євросоюз 25 червня

Рада ЄС затвердила дату початку переговорів щодо вступу України та Молдови в Європейський Союз – 25 червня. Глава Міністерства закордонних справ Дмитро Кулеба відреагував на відповідну новину.

Дмитро Кулеба

Фото – armyinform.com.ua

Коментуючи рішення Ради ЄС розпочати переговори щодо вступу України в Євросоюз 25 червня, керівник зовнішньополітичного відомства на своїй сторінці у соцмережі Х написав, що сьогодні великий день для нашої країни, Молдови та самої організації, інформує «НБН».

Дипломат повідомив, що всі країни-члени Європейського Союзу затвердили переговорні рамки і практичний діалог щодо інтеграції України в ЄС стартує наступного тижня.

Міністр зазначив, що наша країна встановила рекорд із швидкості просування від заявки на членство в організації до відкриття переговорів. За словами глави МЗС, Україна пройшла цей шлях за два роки без «знижок», проводячи реформи та виконуючи вимоги Євросоюзу в умовах боротьби з російськими окупантами.

Кулеба не сумнівається, що інтеграція нашої держави в ЄС посилить безпеку та процвітання всіх країн Європи.

Раніше дипломат відповів, чи продовжить Київ говорити з Пекіном про припинення війни після відмови КНР від участі у Глобальному саміті миру.

Exit mobile version