Стефанішина окреслила терміни вступу України в Євросоюз

Віцепрем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції, голова делегації на Міжурядовій конференції Україна – ЄС Ольга Стефанішина розкрила, як довго доведеться чекати на вступ нашої країни в Євросоюз.

Ольга Стефанішина

Фото – rbc.ua

У вівторок, 25 червня, перед початком конференції у Люксембурзі Стефанішина розповіла, що на вступ нашої країни в Європейський Союз доведеться чекати кілька років – Україна планує виконати всі вимоги для інтеграції в організацію до 2030 року, інформує «НБН» з посиланням на видання DW.

Журналісти зазначають, що для успішного завершення етапу переговорів з Європейським Союзом Україні необхідно запровадити зміни відповідно до 33 розділів у 6 кластерах, визначених переговорною рамкою.

ЗМІ уточнило, що у зв’язку з цим Києву потрібно буде провести багато реформ у різних сферах. Як показує досвід інших держав, на це піде щонайменше 5-8 років.

Нагадаємо, Рада Євросоюзу ввела проти РФ 14-й пакет санкцій. Речник Путіна Дмитро Пєсков назвав обмежувальні заходи проти країни-агресора «двосічною зброєю».

Exit mobile version