Орбан після переговорів із Зеленським назвав свою мету приїзду до Києва

Глава угорського уряду Віктор Орбан у вівторок, 2 липня, прибув в Україну. Після переговорів із президентом Володимиром Зеленським прем'єр-міністр розповів, з якою метою він приїхав до Києва.

Віктор Орбан у Києві

Фото – Miniszterelnöki Sajtóiroda / Fischer Zoltán / MTI / MTVA

Сьогодні у столицю України вперше з початку повномасштабного вторгнення РФ із неанонсованим візитом прибув Віктор Орбан. У Києві представник Будапешта провів переговори із главою держави, інформує «НБН».

Після спілкування із Зеленським прем’єр-міністр написав на своїй Facebook-сторінці, що його візит пов’язаний із головуванням Угорщини в Європейському Союзі. За словами відомого своїми проросійськими поглядами політика, Будапешт хоче сприяти вирішенню викликів, які стоять перед організацією, тому його перша подорож була в українську столицю.

У свою чергу Зеленський подякував Угорщині за надання гуманітарної допомоги нашим громадянам та нагадав, що країна брала участь у конференції у Швейцарії та підписала комюніке за підсумками Глобального саміту миру.

Гарант зазначив, що це свідчить про готовність Будапешта сприяти безпеці не лише в Україні, а й у Європі. Президент додав, що під час переговорів він обговорив з угорським прем’єром підготовку до наступного Глобального саміту миру.

Зазначимо, що напередодні візиту до Києва в інтерв’ю глава уряду Угорщини пообіцяв «перший крок» до встановлення миру в Україні.

Раніше Орбан розкритикував наміри членів Альянсу провести військову місію в Україні.

Exit mobile version