Орбан розкритикував намір країн НАТО провести військову місію в Україні

Глава угорського уряду Віктор Орбан анонсував проведення військової місії Організації Північноатлантичного договору в Україні, оскільки «Захід хоче перемогти». Прем'єр-міністр заявив, що його країна не братиме участі у цьому.

Віктор Орбан

Фото – rbc.ru

Представник Будапешта в ефірі радіо Kossuth заявив, що Альянс має намір провести військову місію в Україні. За його словами, він отримав від Столтенберга та наступного генсека НАТО гарантії того, що його країна не братиме в цьому участі, інформує «НБН» з посиланням на Portfolio.

Угорський прем’єр зазначив, що РФ напала на Україну, порушивши всі принципи міжнародного права, і західні держави вбачають у цьому можливість послабити агресивну країну.

Глава уряду вважає, що «Захід хоче перемогти», проте це нібито безнадійно. Орбан вважає, що якщо коаліція країн і досягне своєї мети – «це того не варте», оскільки ціна буде надто високою.

Угорське видання уточнило, що Альянс не готується до проведення військової місії в Україні у буквальному значенні слова, проте організація має намір поглибити співпрацю між країнами-членами в координації допомоги Києву та навчання захисників. Участь у цьому є добровільною, тому Будапешту не потрібні якісь гарантії, щоб не приєднуватися до проєкту.

Раніше угорський прем’єр визнав, що його країна не може вплинути на позицію союзників щодо підтримки України.

Exit mobile version