Орбан сьогодні прибуде в Україну з несподіваним візитом – ЗМІ

Західне ЗМІ заявило, що у вівторок, 2 липня, в українську столицю приїде голова угорського уряду Віктор Орбан. Прем'єр-міністр прибуде у Київ з не анонсованим візитом.

Віктор Орбан

Фото – Grigory Sysoyev/Pool via REUTERS

Британське видання The Guardian, посилаючись на три джерела, заявило, що сьогодні у Київ має приїхати глава уряду Угорщини. Візит прем’єра в столицю України буде несподіваним, інформує «НБН».

Радник керівника Офісу Зеленського Михайло Подоляк відмовився давати журналістам коментар із цього приводу. Однак інше джерело в Києві підтвердило, що якщо не буде змін в останню хвилину, Орбан прибуде сьогодні у Київ.

За словами співрозмовника ЗМІ у Будапешті, передумовою для візиту політика стали переговори стосовно прав угорської меншини в Україні, домовленості щодо яких були досягнуті за останні тижні.

Зазначимо, що нещодавно угорський прем’єр-міністр заявив, що країни-члени Північноатлантичного Альянсу мають намір провести військову місію в Україні. За словами Орбана, Захід піде на це, оскільки «хоче перемогти», проте Будапешт не братиме у цьому участі.

Exit mobile version