В ОПУ відповіли на «мирний план» Трампа, який передбачає територіальні поступки РФ

Керівник Офісу президента України Андрій Єрмак відповів на «мирний план» кандидата у президенти США Дональда Трампа, який передбачає здачу територій державі-терористу для завершення війни.

Андрій Єрмак

Фото – president.gov.ua

Глава Офісу Зеленського повідомив представникам ЗМІ у Вашингтоні, що українське керівництво готове вислуховувати будь-які поради щодо досягнення «справедливого миру» у розв’язаній Російською Федерацією війні. Проте Київ не йтиме на компроміси у питаннях свободи, незалежності, суверенітету та демократії.

Також, за словами Єрмака, Україна не має наміру йти на поступки країні-агресору та відмовлятися від будь-яких територій заради завершення бойових дій, пише «НБН» з посиланням на Reuters.

Керівнику Офісу президента поставили питання, як у Києві оцінюють заяви опонента американського президента Дональда Трампа із обіцянкою швидко закінчити війну.

«Я не знаю, побачимо», – відповів чиновник, додавши, що українське керівництво лобіюватиме нову адміністрацію США, щоб Вашингтон продовжив надавати нашій країні військову допомогу.

Глава ОПУ підкреслив, що Україна поважатиме вибір американців, які, як свідчать результати соцопитування, все ще підтримують нашу країну у війні проти РФ.

Нагадаємо, вчора на переговорах із Зеленським голова угорського уряду Віктор Орбан запропонував йому припинити вогонь. Заступник глави ОПУ Ігор Жовква відповів на заяву прем’єра.

Exit mobile version