Зеленський назвав дві країни, які можуть закінчити війну в Україні

Глава держави Володимир Зеленський заявив, що Сполучені Штати Америки та Китай можуть закінчити російсько-українську війну. Президент пояснив, чому він виділяє саме ці дві країни.

Володимир Зеленський

Фото – reuters.com

Український лідер в інтерв’ю агентству Bloomberg заявив, що КНР та США – держави, які можуть завершити війну в нашій країні, якщо діятимуть разом, відкинувши розбіжності у поглядах, інформує «НБН».

За словами президента, Пекін може відіграти велику роль у закінченні війни, оскільки країна-агресор сильно залежить від експортного ринку Китаю.

Глава держави переконаний, що КНР та Сполучені Штати Америки могли б зупинити російську збройну агресію проти України, якби ці країни почали працювати спільно.

Раніше президент Фінляндії Александр Стубб також стверджував, що Пекін може відіграти ключову роль у встановленні миру в Україні.

Політик не сумнівається, що китайське керівництво може вплинути на кремлівського диктатора Володимира Путіна та закінчити війну. Також глава держави вважає, що, крім КНР, важливу роль у цьому процесі можуть відіграти країни Глобального Півдня.

Зазначимо, що також в інтерв’ю Зеленський висловився про «мирні пропозиції» колишнього американського лідера Дональда Трампа.

Exit mobile version