В ОПУ відповіли, чи відправив Путін Орбана в Україну і як переговори прем’єра із Зеленським вплинуть на РФ

Радник керівника ОПУ Михайло Подоляк прокоментував раптовий візит глави угорського уряду Віктора Орбана в Україну. Чиновник відповів, чи відправив Володимир Путін представника Будапешта до нашої країни і як переговори прем'єра із Зеленським вплинуть на кремлівського диктатора.

Михайло Подоляк

Фото – rbc.ua

Радник глави Офісу президента в інтерв’ю «24 каналу» відповів на питання, чи приїхав Орбан в Україну за рекомендацією Москви, щоб просувати якісь меседжі. За словами Подоляка, візит представника Будапешта до нашої країни з доброї волі, інформує «НБН».

Як пояснив представник ОПУ, угорський прем’єр хоче бути суб’єктнішим через його складні відносини з ЄС. Тому, користуючись моментом початку головування його країни у Євросоюзі, політик приїхав в Україну, яка є головним ньюзмейкером для організації. Наша держава сьогодні формує порядок денний для Європи.

Чиновник нагадав, що також глава угорського уряду прагне значно посилити свій вплив у Європейському парламенті.

Радник керівника ОПУ зазначив, що будь-яка країна ЄС – країна переговорів для нас, оскільки члени організації зацікавлені в тому, щоб вона існувала та підвищувала свою дієздатність. Приїзд Орбана в Україну – досить непоганий візит, однак він не дасть очікуваних результатів.

При цьому Подоляк переконаний, що переговори угорського прем’єра із Зеленським, безумовно, матимуть якийсь вплив на РФ, оскільки в Кремлі не знають, про що йшлося, які обсяги домовленостей і як далі відбуватиметься відповідний процес.

Представник Офісу Зеленського додав, що Київ має привести світ до концепції ізоляції країни-агресора і для цієї мети вести переговори з державами на всіх континентах. Така стратегія України є правильною та ефективною, тому сильно дратує Москву.

Раніше в ОПУ відповіли на пропозицію Орбана щодо припинення вогню.

Exit mobile version