Зеленський пояснив, чому Орбан не може зіграти роль посередника між Україною та РФ

Глава держави Володимир Зеленський пояснив, чому угорський прем'єр-міністр Віктор Орбан не може бути посередником між Україною та державою-терористом. Президент розповів, хто міг би відіграти відповідну роль.

Володимир Зеленський

Фото – AFP / RALF HIRSCHBERGER

У понеділок, 8 липня, під час спільної пресконференції з головою польського уряду Дональдом Туском український лідер нагадав, що спочатку угорський прем’єр відвідав Київ, після чого вирушив у Москву. За словами президента, він не знав, що Орбан зібрався з візитом до столиці РФ, інформує «НБН».

Зеленський зазначив, що це «незалежний вибір» представника Будапешта, наголосивши, що він не може бути посередником між Україною та країною-агресором.

Гарант пояснив, що роль посередника можуть грати лише сильні союзники, які мають потужну армію чи економіку, яка впливає на РФ і від якої вона залежить. На думку глави держави, таку місію можуть виконати США, КНР та країни Євросоюзу.

Нагадаємо, сьогодні глава угорського уряду зустрівся з китайським лідером у Пекіні. Сі Цзіньпін укотре закликав до припинення вогню в Україні.

Exit mobile version