Сі Цзіньпін під час зустрічі з Орбаном знову закликав до припинення вогню в Україні

У понеділок, 8 липня, угорський прем'єр-міністр Віктор Орбан у Пекіні зустрівся із главою КНР Сі Цзіньпіном. Китайський лідер укотре закликав до припинення вогню в Україні. Представник Будапешта розхвалив його за «мирну ініціативу».

Сі Цзіньпін та Віктор Орбан

Фото – apnews.com

Глава КНР у ході зустрічі з представником Будапешта заявив, що зараз пріоритетом має стати «якнайшвидша деескалація». Такий самий коментар він давав у 2022 році після початку великої війни в Україні, інформує «НБН» із посиланням на Bloomberg.

У свою чергу, угорський прем’єр-міністр похвалив Китай, заявивши, що високо цінує його «мирну ініціативу». Також Орбан наголосив на «твердості та стабільності» країни.

Представник Будапешта підкреслив, що для Угорщини дуже важливим є заклик Пекіна до миру, а не до війни. За його словами, зустріч із Сі Цзіньпіном була «історичною», оскільки вони досягли серйозних домовленостей і встановили дружбу між угорцями та китайцями на багато поколінь.

Раніше Орбан зазначав, що він прибув до Пекіна на зустріч із главою держави у рамках своєї «миротворчої місії».

Нагадаємо, в інтерв’ю швейцарському ЗМІ угорський прем’єр розповів, що говорив йому кремлівський диктатор щодо припинення вогню та переговорів із Україною.

Exit mobile version