Портніков пояснив, чому Путін заговорив про переговори на основі «стамбульських домовленостей»

Політичний аналітик, журналіст та публіцист Віталій Портніков прокоментував висловлювання Володимира Путіна на зустрічі у форматі «ШОС Плюс» щодо повернення до «стамбульських домовленостей», назвавши мету відповідних заяв кремлівського диктатора.

Володимир Путін

Фото – ria.ru

Портніков в інтерв’ю виданню OBOZ.UA пояснив, чому лідер росіян заговорив про можливість продовження «стамбульських домовленостей», які, за словами Путіна, можуть бути покладені в основу переговорів щодо України, інформує «НБН».

Аналітик звернув увагу на те, що на зустрічі «ШОС Плюс» глава Кремля звертався до лідерів країн Центральної Азії та Глобального Півдня. На тлі глав цих держав диктатор хоче виглядати прихильником миру.

За словами журналіста, раніше лідер росіян один із перших підтримав «мирний план» Китаю та Бразилії, оголосивши його платформою для діалогу. Однак концепція Пекіна передбачає, що бойові дії будуть заморожені на нинішній лінії зіткнення, тобто ЗСУ не підуть з позицій, на яких вони перебувають, що не влаштовує Москву.

Диктатор не може сказати голові КНР Сі Цзіньпіну в обличчя, що йому не подобається такий сценарій, також він не хоче в очах своїх партнерів виглядати агресором. Тому зустріч «ШОС Плюс» лідер росіян використав для нагадування про «мирну пропозицію» Москви щодо України.

Портніков зазначив, що Путін не був зацікавлений у завершенні війни ні на переговорах у Стамбулі, ні зараз, він просто намагається виграти час і вірить, що бойові дії на виснаження принесуть РФ перемогу.

Раніше ЗМІ повідомили, що після візиту в Москву Орбан написав лист до керівництва ЄС. У секретному посланні угорський прем’єр викладає позицію лідера росіян щодо припинення вогню та переговорів.

Exit mobile version