Орбан після зустрічі з Путіним надіслав Шарлю Мішелю та главам країн ЄС секретний лист

Прем'єр Угорщини Віктор Орбан після візиту до Москви та Києва відправив голові Євроради Шарлю Мішелю та керівництву країн організації секретний лист, у якому докладно виклав погляди кремлівського диктатора Володимира Путіна та скупо переказав позицію українського лідера Володимира Зеленського.

Віктор Орбан

Фото – AFP / ATTILA KISBENEDEK

Розслідувальний проєкт «Система» отримав від європейського чиновника секретний лист, який угорський прем’єр написав 5 липня і відправив із Азербайджану, куди він приїхав після відвідин столиці РФ. Послання політик адресував голові Євроради та керівникам держав-членів організації, інформує «НБН».

У документі, який не призначений для широкої публіки, Орбан пояснив, що він їхав до України та РФ не від імені організації, а з метою дізнатися позиції української та російської сторін. При цьому політик докладно викладає погляди лідера росіян та скупо переказує позицію Зеленського.

Представник Будапешта пише, що кремлівський диктатор переконаний у тому, що на цьому етапі війни «час на боці російських сил». У ході зустрічі глава РФ не згадував про втрати окупантів, натомість багато говорив про свої підрахунки втрат ЗСУ.

Політик зазначає, що російський лідер був здивований тим, що в Києві відкинули тимчасове припинення вогню, заявивши, що РФ готова розглядати такий сценарій, якщо він не послужить прихованій передислокації та перегрупуванню Сил оборони.

Глава уряду Угорщини зазначає, що і диктатор, і лідер українців готові вести мирні переговори лише за участю обох сторін. Окрім того, українське керівництво готове запросити на другий Глобальний саміт миру представників держави-терориста.

Раніше Зеленський пояснив, чому Орбан не може зіграти роль посередника між Україною та РФ.

Exit mobile version