Зеленський прокоментував слова Буданова щодо наступу ЗС РФ на північ України

Глава держави Володимир Зеленський прокоментував реакцію українців на слова начальника ГУР МОУ Кирила Буданова стосовно наступу окупантів на північ країни. Також президент висловився щодо ситуації на Харківському напрямку.

Володимир Зеленський

Фото – reuters.com

Український лідер у ході пресконференції заявив, що висловлювання головного розвідника країни неправильно зрозуміли, коли він у нещодавньому інтерв’ю говорив про загрозу наступу армії РФ з півночі, інформує «НБН».

В інтерв’ю виданню NV начальник ГУР МОУ, коментуючи загрозу наступу армії Путіна на північ країни, зазначив, що «проблеми є, вони мають тенденцію до загострення». При цьому Буданов наголошував, що катастрофи немає, проте не варто ігнорувати план Москви щодо мобілізації 300 000 росіян для наступу на північ та схід України.

Зеленський зазначив, що після відповідної заяви воєначальника у ЗМІ він зателефонував до генерала, який повідомив, що його слова «не так зрозуміли».

Президент, говорячи про наступ загарбників на Харківщині, заявив, що плани ворога у цьому регіоні провалилися. Сили оборони зупинили окупантів, тому командуванню ЗС РФ довелося стягувати на цей напрямок війська, які стояли вздовж державного кордону. Завдяки цьому росіяни не змогли накопичитити сильне угруповання на інших ділянках.

Також на пресконференції гарант висловився про можливі кадрові зміни в уряді.

Exit mobile version