У МЗС назвали умову для початку консультацій із Угорщиною та Словаччиною через скандал із російською нафтою

Речник Міністерства закордонних справ України Георгій Тихий заявив, що Київ готовий до консультацій із Угорщиною та Словаччиною через скандал навколо заборони на транзит нафти російської компанії «Лукойл», проте за однієї умови.

МЗС України

Фото – rbc.ua

Представник зовнішньополітичного відомства під час брифінгу повідомив, що українська сторона готова брати участь у консультаціях щодо вирішення конфлікту із Угорщиною та Словаччиною відповідно до Угоди про асоціацію України з ЄС, якщо Єврокомісія ухвалить відповідне рішення.

Однак для цього Київ має умову – консультації мають бути скликані на загальноєвропейському рівні, інформує «НБН» з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна».

За словами Тихого, Україна співпрацює з ЄС та іншими країнами щодо протидії агресії РФ, зокрема шляхом санкцій. Він нагадав, що положення обмежувальних заходів Ради нацбезпеки та оборони стосуються лише комерційної діяльності російської компанії «Лукойл» на території нашої держави.

Раніше керівництво Словаччини повідомило, як має намір «покарати» Україну за заборону на транзит російської нафти до Угорщини.

Exit mobile version