У Словаччині повідомили, як хочуть «покарати» Україну за заборону на транзит російської нафти до Угорщини

Представники керівництва Словаччини продовжують погрожувати Україні, яка не хоче скасовувати заборону на транзит нафти російської компанії «Лукойл» через трубопровід «Дружба» до Угорщини. У Братиславі заявили, що готують відповідь на дії Києва.

Петер Пеллегріні

Фото – REUTERS / Radovan Stoklasa

Глава словацького уряду Роберт Фіцо назвав припинення транзиту нафти з РФ до Угорщини «кризовою ситуацією». Прем’єр-міністр заявив, що його країна «не має наміру бути заручником українсько-російських відносин», інформує «НБН» із посиланням на видання Denník N.

Керівник Міністерства закордонних справ Юрай Бланар поскаржився на Європейську комісію, яка, за його словами, нібито навмисно витрачає час на вирішення ситуації.

Президент Петер Пеллегріні та голова оборонного відомства Роберт Каліняк погрожують відповісти на дії Києва припиненням постачання електроенергії та газу. Словацький лідер зазначив, що українському керівництву потрібно якнайшвидше навести лад, інакше Братислава «вживе певних заходів», які нікому не підуть на користь у регіоні.

Проте постачаннями «блакитного палива» переважно займаються словацькі приватні кампанії, на яких вони заробляють. Опозиційні політики нагадали керівництву країни, що скорочення експорту енергоносіїв до сусідньої держави лише нашкодить Словаччині.

Раніше керівник адміністрації угорського прем’єра Віктора Орбана звинуватив Україну в «шантажі» забороною на транзит нафти «Лукойлу».

Exit mobile version