Портніков висловився про «нейтральну» позицію Китаю щодо війни та загравання Києва з Пекіном

Політичний аналітик, публіцист Віталій Портніков пояснив «нейтральну» позицію Китаю щодо російсько-української війни. Також журналіст розповів, чому загравання Києва з Пекіном не принесе вигоду нашій країні.

Китай

Фото – sputnik.by

Портніков в інтерв’ю виданню OBOZ.UA зазначив, що керівництво КНР намагається створити міф про «нейтральну» позицію своєї країни щодо війни в Україні, і політика Києва сприяє цьому, інформує «НБН».

Журналіст нагадав, що коли держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що Пекін на 90% забезпечує ВПК країни-агресора, Володимир Зеленський відповів, що Сі Цзіньпін обіцяв не забезпечувати РФ зброєю. Зараз український лідер повторює те саме стосовно Пекіна.

Аналітик уточнив, що КНР не постачає зброю росіянам, проте надає комплектуючі для неї та створює економічні можливості для держави-терориста.

Також публіцист звернув увагу на те, що китайське керівництво провело зустріч із главою МЗС Дмитром Кулебою на нижчому рівні, ніж із представниками Кремля. Крім того, після цих переговорів китайці одразу зустрілися з керівником зовнішньополітичного відомства РФ Сергієм Лавровим, де звучали зовсім інші заяви.

Київ демонструє готовність обговорювати різні мирні плани, проте пропозиції Пекіна не включають відновлення територіальної цілісності України та виплату репарацій росіянами.

Портніков заявив, що загравання з керівництвом КНР не дасть реального результату, оскільки Києву нема чого запропонувати Пекіну. Китайська влада розглядає Україну як американську зону впливу в Європі, тому вона не цікавить їх як предмет для інвестицій.

У той же час, якщо РФ окупує більшу частину українських територій, Москва буде готова надати китайцям усі економічні можливості в цих регіонах, оскільки Кремль не має особливого вибору інвесторів.

Нагадаємо, боєць НГУ розповів, як Китай полегшує росіянам виробництво БПЛА.

Exit mobile version