Єрмак пояснив, про що свідчить застосування окупантами БПЛА кустарної збірки

Керівник Офісу президента України Андрій Єрмак проаналізував використання «другою армією світу» нових безпілотників кустарної збірки під час атак на нашу країну. Він пояснив, чому демократичні держави мають не лише тиснути на РФ санкціями, а й розвивати свій ВПК.

Андрій Єрмак

Фото – president.gov.ua

Глава Офісу Зеленського вказав на два моменти, коментуючи застосування ЗС РФ нових дронів кустарної збірки. По-перше, такі безпілотники свідчать про здешевлення технологій виробництва та проблеми ВПК країни-агресора з виходом на масовість збирання інших зразків через санкції.

За словами керівника ОПУ, росіяни залежать від своїх партнерів, тому якщо «прикрутити», вони не будуть здатні продовжувати терор, інформує «НБН».

По-друге, використання ворогом дешевих дронів говорить про розвиток військових технологій: деякі зразки зброї старіють, стають менш ефективними. Чиновник вважає, що демократичні країни не мають права програти технологічні перегони автократіям, тому їм потрібно не тільки тиснути на РФ санкціями, а й розвивати свій ВПК.

Раніше радник Єрмака Владислав Власюк розповів про «економверсію Шахеда», яку загарбники використали під час нічної атаки 31 липня.

Exit mobile version