Зеленський розповів, яка країна може змусити РФ закінчити війну проти України

Глава держави Володимир Зеленський назвав країну, яка може змусити Росію завершити війну проти України. На думку президента, таку сильну позицію може зайняти Китай.

Володимир Зеленський

Фото – president.gov.ua

Президент в інтерв’ю представникам французьких ЗМІ заявив, що КНР може змусити Російську Федерацію закінчити війну проти нашої країни, якщо Пекін захоче цього, інформує «НБН».

За словами глави держави, Китай є частиною цього світу та однією із впливових країн. Тому Зеленський не хоче, щоб Пекін виконував посередницьку місію, а тиснув на Москву стосовно завершення бойових дій, як це роблять США та держави Європейського Союзу.

Український лідер вважає, що чим сильніша країна, тим сильніше треба тиснути на РФ, у такому разі можна буде досягти швидкого результату. Президент не вважає сильною посередницьку позицію і чекає, щоб влада КНР зайняла принципову позицію щодо завершення війни, яка ґрунтується на міжнародному праві, і зупинила агресію росіян.

Раніше політичний аналітик Віталій Портніков висловився про «нейтральну» позицію китайського керівництва щодо війни в Україні та пояснив, чому загравання Києва з Пекіном не дасть результату.

Exit mobile version